Само в 7DniVoleibol.bg

След 4 загуби в 5 мача вече сме на косъм да извърчим от Лигата! Волейболна Варна трябва да вдъхнови националите за подвиг

Италия-България

4-те  загуби в последните 5 мача сринаха националния отбор до 11-ото място във временното класиране на Лигата на нациите. Припомняме, че ние изхвърчаме от надпреварата, ако сме под 12-ата позиция. Лошото е, че всички отбори под България са с мач по-малко от нашите, които ще се изиграят днес.

С оглед очакваната загуба утре от отбор №1 към момента в надпреварата – Полша, за нашите като турнир на истината се очертава домакинския във Варна следващата седмица. Тогава е задължително да победим Канада и да гоним подвиг или срещу олимпийския шампион Бразилия, или срещу дург отбор от Топ 5 на света – Франция.

Последният турнир е в Техеран, където освен домакина Иран и ние са още тимовете на Германия и Корея, всичките наши преки конкуренти за 12-ата позиция.

Сметките показват, че при 3 победи в последните 2 турнира нашите на 90 процента си гарантират участие и догодина в Лигата на нациите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *