Само в 7DniVoleibol.bg

Оперираха успешно Цветан Соколов

цветан

Звездата на  мъжкият национален волейболен отбор на България Цветан Соколов претърпя успешна операция на лявото коляно. Хирургическата интервенция бе направена днес следобед в клиниката Вила Стюарт в Рим от един от най-добрите специалисти в коленните стави професор Паоло Мариани. Интервенцията е продължила 30 минути, съобщава сайтът на Кучине Лубе. Най-вероятно Соколов ще бъде извън терена около 6 месеца, но в следващите дни ще има повече яснота.

Операцията със сигурност му попречи да играе за България в новата Лига на волейболните нации и на домашното световно първенство. Мондиалът е от 9 до 30 септември паралелно у нас и в Италия. Соколов се прибра за няколко дни в България и посети тренировка на националите, които се готвят усилено в „Арена Армеец“. Той пожела успех на състезателите и разговаря със старши треньора Пламен Константинов и хората от медицинския щаб.

Точно преди 3 г. Соколов получи тежка травма в рамото на атакуващата дясна ръка и претърпя операция. Заради нея тогава той изпусна европейското първенство, на което също бяхме домакини с Италия. В негово отсъствие Константинов ще разчита на завърналия се след 10 г. в националния Боян Йорданов и на Николай Учиков, който беше на европейското в София.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *