Само в 7DniVoleibol.bg

Светльо Гоцев разкри каква е разликата между френския и българския волейбол. Отговорът ще ви изненада

Светослав Гоцев

Волейболният национал Светослав Гоцев е една от звездите в новия брой на списание “Спринт”. Централният блокировач ни “разходи” из Франция, където прекара последния сезон и приключи като шампион. Той разказа доста интересни подробности за страната, но повече ни впечатли мнението му за разликата между френския и българския волейбол.

Предлагаме ви част от мнението на национала. Останалото можете да прочетете в новия брой на спортното списание “Спринт”.

“Огромната разлика между френския и българския волейбол се крие в манталитета на състезателите. Във Франция по-възрастни играчи тренират наравно с останалите и не се оплакват. В България не се получава. По-старите винаги имат едно наум и се опитват да не тренират толкова, да не се напъват, да не скачат сутрин. При французите това го няма. Те работят, знаят какво искат да постигнат и преследват целите си на всяка цена. Преглъщат егото си. Търпят критики. Не са като нас. Възрастните играчи слушат треньора, не му отговарят. Просто манталитетът е по-различен. Ето тези неща не ни достигат в националния отбор, за да постигнем нещо повече.”, сподели Гоцев пред “Спринт”.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *