Само в 7DniVoleibol.bg

Капитанката на националките: В Азербайджан ще е най-трудният мач, защото съдиите помагат доста на домакините

Христина Русева

Една от основните и най-опитни състезателки в националния волейболен отбор Христина Русева даде интервю пред БНТ, в което обясни моментното състояние в отбора и радостта си от сплотяването на колектива и добрите игри на тима.

“Отборът ни е със страхотни и талантливи състезателки и треньор с много голяма перспектива. Още от сега се видя,че това не е нашето ниво. Гран При, Лигата на нациите, Световното първенство, Европейското първенстов-там ни е мястото.

Хубавото е,че откакто разбрахме,че Иван Петков ни е треньор, ние, които играем в чужбина не спряхме да поддържаме връзка с него. Говорили сме много за това какви са му идеите за отбора, че ще бъде млад тим и ще разчита и на нас-големите.

Много се подкрепяме и даваме кураж на по-младите, защото за повечето от тях това е нещо ново. Опасенията започват да избледняват, защото в тези мачове, които изиграхме в Златната европейска лига показахме добра игра. Много се радвам на представянето ни.

В Азербейджан ще е най-трудният мач,защото съдиите помагат доста на домакините. Ако бием в този двубой сме на 80, 90 процента във Файнъл фор.

Аз се чувствам щастлива и се надявам Елица да се възстанови и Добряна да е добре, защото ще има много тежки мачове на Световното първенство. Радвам се,че съм в отбора и съм една от основните единици.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *