Само в 7DniVoleibol.bg

Любо Ганев обеща на Русе световната купа! Тепърва край Дунава ще стартират куп волейболни атракциони

7Dni Voleibol21.05.201811300
русе

24 национални отбора в света от 5 различни континента, разделени в 4 групи по 6 отбора ще вземат участие в Световното първенство по волейбол, което през 2018 година се провежда в България и Италия. Русе е един от градовете домакини от 12 до 18 септември.

Миналата седмица на редовното заседание на Общинския съвет, беше представена презентация за ползите, които ще донесе Световното първенство по волейбол на Русе. Освен, че ще гостуват най-добрите волейболисти на Бразилия, Холандия, Франция, Канада, Египет и Китай, се осигуряват над 120 часа живо телевизионно излъчване от България; над 1 милион телевизионни зрители на мач само за срещите в България; очаква се над 150 000 души да проследят мачовете на живо само в България; телевизионна картина, разпространена в над 80 държави по света; над 500 часа рекламно време в целия свят и специално отредено място с името на града-домакин, в който се играе съответния мач, върху LED системата точно срещу главната ТВ камера.

На срещата с медиите присъстваха кметът Пламен Стоилов, заедно с неговия екип, Данчо Лазаров – председател на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, Любо Ганев – член на УС на Федерацията и Максим Христов – мениджър на „Арена Русе“.

Стоилов заяви, че безпрецедентната подкрепа от Българската федерация по волейбол и фактът, че в Русе се намира най-модерната мултифункционална зала в страната „Арена Русе“, са ключовите фактори, дали възможност на Русе да приеме най-грандиозното спортно събитие в историята на града.

„Като русенец се чувствам изключително горд първенство от такъв ранг да се провежда именно тук, където има идеалните условия за това. През септември Русе е волейбол!“, сподели от своя страна Любо Ганев, като увери, че в крайдунавския град предстои да се провеждат редица волейболни събития поне няколко пъти в годината.

Събитието ще бъде съпътствано с различни инициативи и рекламни кампании. Предвижда се оригиналната Купа от Световното първенство да бъде позиционирана на ключово място в град Русе, за да може всеки желаещ да се докосне и снима до нея.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *