Само в 7DniVoleibol.bg

Гибона доволен въпреки загубата от Русия: Тези контроли са ни полезни, подобрихме играта си

пламен

Бългрия изигра две контроли с Русия, но не успя да запише победа в Москва. В първата среща националите загубиха с 1:3 гейма, а във втората отстъпиха с 2:3 гейма. Веднага след това потърсихме селекционера на тима Пламен Константинов, който говори пред BGvolleyball.com какво е видял в тези проверки и до колко са били полезни те преди Лигата на нациите.

“Тези контроли ще са ни полезни. Един от проблемите ни е игровият ритъм – напасването на нападателите с разпределителите. В първата контрола, а и до един момент във втория мач, не ни вървеше сайдаута (б.а. директно отиграване на точката от посрещащия отбор). В първия мач имахме невъзможни проценти на сайдаут и контраатака. Контраатаката ни беше седем пъти по-ефективна от сайдаута. Това е нереално. Очевидно трябва просто разпределителите да намерят игровия ритъм с нападателите.

Днес беше по-добре. Подобрихме играта си. Получи се по-изравнен мач. След първия гейм започнахме да изпълняваме добър сервис, което е едно от оръжията, които трябва да ползваме. След като успяхме да разсеем тяхното посрещане, играта стана по-изравнена. Това е едно от нещата, които ни липсваха в първата контрола.

Разбира се, има какво да добавим още на блок. Има позитивни неща в защита. В последните две седмици работихме най-вече за пуснати топки, това, което е пипнато от блока или това, което можем да подсигурим най-вече в такива ситуации, в които играем срещу организиран блок. Имаше позитивни неща и в двата мача и смятам, че това, което сме работили през тези седмици дава ефект. Но, основното, което трябва да изчистим е сайдаута.

Доволен съм, защото ни бяха нужни тези проверки срещу силен отбор със силни блокиращи и силен сервис. Това е най-високото ниво. Така можем да проверим къде сме и какво трябва да изчистим в играта си. Две много полезни контроли. “, заяви Пламен Константинов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *