Само в 7DniVoleibol.bg

Завърналата се след четиригодишно отсъствие в националния Мария Каракашева: Тук съм да предам моя опит

националки

Мария Каракашева, която играе на поста посрещач се завърна в женския национален отбор на България след четиригодишно отсъствие, през което стана майка. През настоящия сезон тя игра в полския Мушина (Мушинянка), но впоследствие кубът й изпита финансови проблеми, като сега волейболистката търси нови възможности. Мария Каракашева е изпълнена с оптимизъм за предстоящото участие на България в Златната европейска лига, а ето още какво каза тя в интервю за колегите от BGvolleyball.com:

Завръщаш се след четиригодишно отсъствие, как се чувстваш?
Благодаря добре. Тук съм да предам от моя опит на по-младите, защото отборът ни е доста подмладен. Съгласих се да се върна основно да помогна на тима.

Как си здравословно?
Винаги след сезон е тежко. Никога не си в максимална форма, винаги имаш болежки и оплаквания, но надявам се с течение на времето всичко да отшуми.

Къде ще бъдеш следващия сезон?
Все още не се знае, разговарям с мениджъри и обсъждаме предложения

Какво е да бъдеш майка и национална състезателка едновременно?
Тежко е да съчетаваш двете неща, понеже децата искат грижа и внимание, а когато си на терена не можеш да мислиш за тях. В националния отбор трябва да се раздаваш и да даваш максимума, защото играеш за България.

Кой ще гледа детето докато теб те няма?
Мъжът ми. В момента той е детегледачката…(усмихва се)

Той как възприе това, че се завърна в националния отбор?
Той беше човекът, който ме подкрепи и ми даде тласък да взема това решение, защото в интерес на истината аз се колебаех много, дали да се завърна. Четири години – това е много време отсъствие. С националния отбор не се тренира леко, винаги има тежки моменти. Пътуваш, играеш мачове и отнема цялото лято. Така че той беше човекът, който ме подкрепи да се завърна и да помогна с каквото мога на отбора.

Започва Златната европейска лига, как виждаш състава ни?

Нашият отбор е доста подмладен, има състезателки на по 17-18 години. Но има желание и оптимизъм, виждам голямо старание и с опитните състезателки които има, смятам, че имаме добър и боеспособен състав.

Кой е основният ни съперник в групата?
Поради отсъствието ми не съм запозната добре със съперниците, но доколкото знам тимът на Азербайджан ще бъде основния ни конкурент

Целта е да се класираме във финалната четворка и после да преследваме място сред първите два. Имаме ли шансове?
Да, имаме сили за това. Работим много и целеустремено. Това е първата цел за това лято и се надявам силно, че ще преминем през нея. След това ще мислим за по-нататък – Световното първенство.

Домакини сме в първите три срещи, надяваш ли се на подкрепа от феновете?
Да, силно се надявам в зала „Христо Ботев“ да дойдат много фенове и трибуните да бъдат пълни. Нуждаем се от вярната родна публика. Приветстваме всички приятели на волейбола и ги каним да заповядат за нашите мачове и заедно да победим.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *