Само в 7DniVoleibol.bg

Пламен Константинов даде почивка на двама национали

тренировка национали волейбол~12

Националите Николай Николов и Тодор Скримов ще получат почивка, но ще играят в Лигата на нациите. Това обяви селекционерът на националния отбор на България Пламен Константинов в предаването “Гостът на Sportal.bg” по Sportal TV.

Ники Николов има проблем със сухожилие на рамото, което е една специфика при волейболистите. Получава се едно триене на сухожилието, това води до възпаление и в един момент трябва или оперативно или с определени програми, които дават физиотерапевтите и основно физиотерапевта на професор Порчелини, която е много добра. Така, че сега той прави една триседмична програма с повече упражнения, през които не трябва да играе волейбол. Като минат тези три седмици, което се пада седмицата преди турнира в София. Евентуално е възможно в турнира в София да се включи, но не е сигурно. Може би, по-вероятно е за следващия турнир в Япония. Шансовете да играе са добри, за сега не се предвижда операция”, заяви Пламен Константинов.

“Тошко Скримов също има проблеми с рамото, но той си ги има от години. Може би и него ще трябва да го икономисаме до някаква степен, да не пренатоварваме ръката и да видим в кои мачове евентуално да му дам почивки. За да не го пренатоварим, а след това да го възстановим и да е добре за Световното първенство. Другите момчета общо взето са добре. Имат малки болежки и травми след първенствата, но няма притеснително и някой да пропусне големия форум това лято – Световното първенство”, добави селекционерът на държавния тим на България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *