Само в 7DniVoleibol.bg

Национал не успя да се уреди с трансфер в Република Корея

валентин братоев

Волейболният национал Валентин Братоев не успя да се уреди с трансфер по време на драфта в Република Корея. Това стана ясно след като волейболния сайт worldvolley.com оповести имената на избраните.

Вальо Братоев, който за втора поредна година стана шампион на България с Нефтохимик 2010 (Бургас), участва в кампа, който се проведе в Монца (Италия) с още 29 волейболисти от целия свят. На кампа беше и още един български волейболист – посрещачът Бранимир Грозданов. Нито един от двамата, обаче не бяха избрани.

Пол Керъл, Павел Мороз, Кевин Льо Ру, Сам Холт, Йосвани Ернандес, Либерман Агамес и младежкият национал на Русия Кирил Клец, който игра през последния сезон в българския Монтана, бяха само част от големите имена, които бяха на драфта. Щастливците, които бяха избрани да подпишат в Република Корея, пък се оказа словенският национал Митя Гаспарини, унгарският диагонал Кристиан Падар, холандецът Тайс Тер Хорст, португалският посрещач Алешандре Ферейра (б.р. тези четирима играчи и до сега играха в Република Корея), а новите имена са германският разпределител Симон Хирш и кубинците Либерман Агамес и Йосвани Ернандес.

Korea: A Monza scelti gli stranieri per la prossima stagione. C'è anche Hirsch …

Публикувахте от Volleyball.it в 10 май 2018 г.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *