Само в 7DniVoleibol.bg

Жани Желязков: Искам да спечелим титлата и Купата на Румъния

тренировка национали волейбол~12

Българският диагонал Жани Желязков продължава кариерата си в чужбина. Волейболистът се завръща в Румъния, като ще облече фланелката на Мунисипал (Залъу), където старши-треньор е баща му – специалистът Николай Желязков. Двамата спечелиха Суперкупата на северната ни съседка миналия сезон с Аркада (Галац), но прекратиха договорите си.

Ето какво сподели пред BGvolleyball.com Жани за трансфера в новия си тим:

“Трансферът се случи много бързо, защото те още на полусезона, когато разтрогнах договора с Галац искаха да ме привлекат – да доиграя сезона при тях. Обаче вече бях дал дума на Нефтохимик и им отказах. Впоследствие след 1-2 месеца взеха баща ми за треньор и за новия сезон имаше ново предложение да отида при тях.”

След титлата с Нефтохимик 2010 диагоналът си е поставил високи цели за предстоящия сезон и е амбициран да добави във витрината си нови трофеи. “Не съм водил преговори с български клубове, защото все още съм млад и не смятам, че българското първенство е най-доброто място за мен. Привлече ме фактът, че отборът ще бъде достатъчно конкурентен. Искам да спечелим титлата и Купата на Румъния”, завърши Желязков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *