Само в 7DniVoleibol.bg

Младата надежда на българския волейбол: Направо ме сърбят ръцете да взема топката и да играя

александра георгиева

Една млада надежда попадна в полезрението на селекционера на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков, но контузия й попречи да бъде включена в разширения състав за Златната европейска лига, която стартира само след броени дни, а първият мач на нашите е на 19 май срещу Португалия.

Само на 16 години Александра Георгиева впечатли с изявите си новия треньор на националките, като влезе в плановете му за подготовка за насотящето лято. Високата 191 сантиметра волейболистка, която играе на поста посрещач бе в основата на престижното четвъртото място на националния отбор на България за девойки под 17 години на Европейското първенство 2018 в София. Сани, както всички я наричат бе удостоена и с индивидуална награда, като бе избрана в идеалния отбор на Евроволей 2018. Тя бе водещата фигура и на Евроволей 2017, на който тимът на България завоюва бронзовите отличия отново пред собствена публика в София.

За малцина обаче е известно, че Сани игра с контузия на Европейското първенство, като има частичен разкъсан ахилес и подуване в петата. Веднага след приключването на шампионата тя започна лечение, като има забрана да играе до пълното възстановяване.

“Никой не е искал от мен да играя на сила. Трябваше сама да реша, дали да играя на Европейското или не. Беше рисковано, като можеше да се появят усложнения, но аз реших да поема този риск. Слаба богу издържах”, разказва за BGvolleyball.com Александра Георгиева.

В момента младата волейболистка лекува контузията, като възстановителният процес ще продължи поне два месеца. Това изключва тренировки, като тя единствено прави възстановителни процедури при доктор Мартин Иванов.

Много ми липсват тренировките. Не съм свикнала така да бездействам. Направо ме сърбят ръцете да взема топката и да играя волейбол. Но не може на този етап, защото наистина контузията трябва да отшуми”, разкрива още волейболистката. пред BGvolleyball.com.

При успешна възстановяване тя ще започне подготовка с националния отбор за девойки под 19 години за Балканиадата в Сърбия и Европейското първенство в Албания (1-9 септември).

“Радвам се, че съм част от националния отбор на България за девойки под 19 години. Не успях да отида на квалификацията за Европейското именно поради контузията. Надявам се всичко да е наред с мен до началото на подготовката на 20 юли”, допълва Сани.

Относно пропусната подготовка с женския национален отбор на България тя се вълнува: Поканата за тренировки с жените е нещо много за мен. Като сбъдната мечта, но едновременно съм щастлива и нещастна. Щастлива, защото треньорът Иван Петков ме повика за подготовка. Нещастна, защото пропускам всичко и опита, който мога да натрупам заради контузията, но няма какво да се направи”.

Най-важното за Сани обаче е здравето, защото то е в основата на бъдещите й изяви, като тя стриктно следва предписаните й процедури и всеки ден посещава доктора. Надява да бъде отново във вихъра си на предстоящото Европейско U19 през септември. И да продължи да се доказва, за да може един ден да стане част от женския национален отбор на България.D.euidk

BGvolleyball.com

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *