Само в 7DniVoleibol.bg

Стоян Гунчев отсече: Русия се цели за медал, а ние ги победихме

националки под 17 г

България надигра Русия с 3:2  на старта на група I от Европейското първенство по волейбол за девойки под 17 години в София. Така младите ни националки тръгнаха с успех в надпреварата и преклониха именита школа като „сборная“. Ето какво каза треньорът на тима Стоян Гунчев за BGvolleyball.com след мача:

„Много съм доволен от победата. Устискахме и показахме характер. Дори смея да твърдя, че ако във втория гейм не бяхме направили поредица от грешки и най-вече в посрещане, можеше да затворим мача с по-категоричен резултат. След като изтървахме този гейм, играта се изравни и не се знаеше кой ще победи. Издържахме и в петия гейм и то с малко грешки. Като цяло сервисът ни беше главното оръжие. Имахме много силен и агресивен начален удар и ги затруднихме много”.

“Русия се цели за медал, но ние успяхме да ги победим. Но все пак да не изпадаме в еуфория. Първи мач е, още не се знае как ще бъде в следващите мачове, но победата си е победа. Надявам се да продължим напред така и да осъществим целите си място в четворката“.