Само в 7DniVoleibol.bg

Краси Гайдарски: Нефтохимик е фаворит, но ние стигнахме до финал и всичко е възможно

Цска монтана волейбол мъже~02

В четвъртък, 12 април, започва финалната серия Нефтохимик 2010 – ЦСКА. Бившият играч на бургазлии и настоящ на “червените” Красимир Гайдарски говори пред BGvolleyball.com за предстоящите мачове. Той сподели, че Нефтохимик е фаворит в двубоя, но ЦСКА също има с какво да се противопостави на шампионите.

Краси, предстои финалната серия в първенството. В колко мача ще се реши битката за титлата?
За нас е по-добре серията да е дълга, за тях е по-добре да е къса. Надяваме се да покажем добра игра и да станат хубави мачове.

По-специален ли ще бъде този двубой за теб, защото се изправяш срещу бившия си отбор или няма място за сантименти?
Не, няма такива неща. Мач като мач, финал като финал.

Всички определят Нефтохимик като фаворит в двубоя. Съгласен ли си?
Със сигурност те са поставени като фаворити и са с една идея по-добрият отбор, но ние сме стигнали до финал. Всичко е възможно.

Какво ще бъде решаващо в мачовете?
Ще се опитаме да им се противопоставим на всички елементи. Те са отбор, който играе добър волейбол със силни елементи, силен начален удар, имат добри състезатели. Но ние си имаме също силните страни, така че се надявам да можем да се противопоставим и да покажем нашата игра.

Здрави ли сте всички в отбора?
Засега сме здрави. Разбира се, има хора с болежки, което е нормално. Дай Боже до края на първенството да изкараме без контузии.

Доколко важен ще е домакинският фактор?

Със сигурност домакинският фактор го има и то по-специално при нас, защото най-вероятно ще играем в тази зала (б.а. Васил Симов). Но и тяхната зала предразполага за добър волейбол, голяма зала е, удобна е.

Все още обаче не е ясно къде ще се играят мачовете в София. Последното предложение е за “Васил Симов”, но няма официално решение. Този казус със залата оказа ли влияние върху вас?
Със сигурност оказва някакво влияние, защото цяла година играем в тази зала и в един момент за полуфинал и финал почваме да търсим зала. Така се случва, че няма свободни зали. Не са приятни тези неща.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *