Само в 7DniVoleibol.bg

Българска волейболистка ще подсили американски отбор

n-46358

Състезателката на Шумен 05 Елина Златева е новото попълнение на волейболния отбор на Cowley College, Канзас, САЩ. Българската волейболистка ще подсили отборът, с прозвището „тигрите“, през състезателната 2018/2019 г. За ШУМ.БГ

„Имах мечта да играя и да уча в Америка и започнах усилено да я преследвам. Изпращах имейли на много колежи с отбори по волейбол в различни дивизии. Получих различни предложения. Най-много ме привлече Cowley College. Треньорът Стивън Греъм много хареса играта ми. Освен това ми предложиха и пълна стипендия за обучение в следващите две години. Единственото нещо, което оставаше да направя беше да взема изпита по английски, което направих успешно и трансфера ми в отбора е факт“ разкрива Елина.

На сайта на колежа треньорът Греъм споделя впечатленията си от таланта на Елина и я описва като много интересен играч. „Тя ще внесе много сила и разнообразия в играта на нашия отбор с бързото си нападение, с бързината и силата, която притежава при играта в защита, с всичките си умения “, казва треньорът на Cowley Стивън Греъм.

„Моята мечта се сбъдна. Много бих искала да покажа на повечето мои връстници, че независимо от къде си, можеш да постигнеш много само трябва да го искаш“, каза още Елина Златева.
Елина Златева започва да играе волейбол в родния си Шумен от втори клас при Людмила Любенова. Заедно със сестра си са част от отбор “Олимпийски надежди” в София и три години са учили в спортното училище на ЦСКА (СУ „Ген.Владимир Стойчев“). След разпадането на отбора Елина играе в „Казанлък волей“, а след това и за родния „Шумен 05“.

Източник: ШУМ.БГ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *