Само в 7DniVoleibol.bg

Българският волейбол отново е на път да стане арена на скандали! Ето я причината

ЦСКА Монтана Волейбол мъже (26)

Българският волейбол отново е на път да стане арена на скандали, финалната битка за титлата при мъжете между Нефтохимик и ЦСКА Вече е минирана, след като стана ясно, че зала „Христо Ботев“ е заета на датите, отредени да се проведат третият и четвъртият сблъсък от серията в Суперлигата. На предвидените от НВЛ 19 и 20 април няма как да се изиграят срещите между шампионите и червените в това съоръжение, тъй като по същото време там ще бъдат двубоите от европейското първенство за девойки до 17 години. Турнирът на националните отбори е от 13 до 21 април.

По програма битката за титлата трябва да стартира в Бургас на 12 и 13 април. Следващите две срещи са в София на 19 и 20, а евентуалният пети мач е обратно в зала „Младост“ край морето на 25-и. Това фигурира и в плана за пряко излъчване от страна на Диема спорт. След като се установи обаче, че „Христо Ботев“, която е посочена за домакинска зала от ЦСКА, е заета, армейците трябваше да намерят друго съоръжение, в което да приемат състава на Найден Найденов. И подобно на миналата година такова в София се оказа, че няма свободно за въпросните дати. На 21-и в „Арена Армеец“ ще има концерт. Между 20-и и 29-и пък в „Универсиада“ има изложение, а освен това съоръжението се знае, че е под управата на треньора на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов и това може да доведе до проблем и ексцесии от страна на феновете на червените.

Така стигаме до абсолютен „римейк“ на полуфинала между двата отбора от миналия сезон. Тогава ЦСКА отново нямаше къде да приеме Нефтохимик, тъй като залите в София бяха заети, а „Христо Ботев“ бе затворена за „рискови срещи“. В резултат армейците домакинстваха в Перник и скоропостижно паднаха с 0:3 и загубиха цялата серия.

Двата отбора вече са влезли в контакт с ръководството на Лигата. От ЦСКА предлагат датите на серията да бъдат променени. Армейците настояват финалите да започнат по регламент на 12 и 13 април, но третият и четвъртият мач да се играят съответно на 22 и 23 април, веднага след края на европейското първенство. От Нефтохимик от своя страна са отговорили с контрапредложение. Бургазлии искат да бъде изтеглена серията и да започне на 9 и 10 в „Младост“. Съответно третият и четвъртият двубой да са на 14 и 15 април в „Универсиада“, а евентуален пети на 19-и.
Ако двете страни не се разберат, то мачовете трябва да се проведат според предварително посочените дати от НВЛ. А при това положение ЦСКА ще трябва отново да играе срещу Нефтохимик извън София.

“Котаспорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *