Само в 7DniVoleibol.bg

Сашо Попов: Ние имаме опитни състезатели, с които играем от години, а те- млади състезатели, чужденци с младежки ентусиазъм

27 ЦСКА-Хебър

Днес започва първата полуфинална серия във волейболното първенство между отборите на Монтана и ЦСКА. Треньорът на “червените” Александър Попов говори пред колегите от BGvolleyball.com. Ето какво каза той:

Г-н Попов, започваме със стандартен въпрос преди подобни срещи. Имате ли здравословни проблеми преди мачовете с Монтана?

На общия фон на проблемите, които ни се случиха през сезона, сега нямаме.

Дълга ли ще бъде серията?

Никой не знае. Отборите са равностойни, резултатите го показват. Разбира се, и двата отбора имат своите оръжия, те са различни. Като погледнем глобално представянето през сезона, щом те са втори, са имали леко предимство. През последните години се борим почти винаги с тях.

Какво ще бъде решаващо, какво ще надделее в сблъсъка?

Кои оръжия ще бъдат използвани по-добре, кои слабости ще бъдат прикрити. Разбира се, психическата устойчивост, за физика не може да се говори. Имаме опитни състезатели, с които играем от години. Те имат млади състезатели, чужденци с младежки ентусиазъм.

Имате много фенове в района. В тази връзка може ли да говорим за домакинско предимство?

В Монтана и региона ни подкрепят много бурно, както на много места, но предимството не се касае само до подкрепата от публиката, а от зала, как, къде си свикнал да играеш, на каква настилка. Там е по-различно, самата зала е по-различна, подът също.

Защо направихте компромис и се съгласихте серията да започне ден по-рано?

Не е такъв голям компромис, така се случи.

Може ли сблъсъкът на треньорско ниво да бъде определен като учител срещу ученик предвид факта, че дълго време Даниел Пеев беше помощник-треньор в ЦСКА?

Това са външни журналистически сравнения. Наистина Пеев прекара тук по-голяма част от професионалната си кариера. Какво е научил, какво е запомнил, какво се е доразвил, е нещо, което нито аз, нито вие, а предполагам, че и самият човек не може да каже с една дума. Свързани сме по един или друг начин.

Може ли да се изненадате?

Разбира се, че можем да се изненадаме. Нашият спорт е колективен. Точка може да се направи винаги от грешка на противника, поле за творчество има много.

Кои са силните страни на Монтана?

Казах вече, че имат чужденци, хубав диагонал, не лош разпределител. Другите момчета играят 4-5 години заедно, категорично са колектив. Но в мислите си не акцентираме върху техните хубави страни, а върху техните лоши, които обаче няма да ги кажем.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *