Само в 7DniVoleibol.bg

Даниел Пеев: ЦСКА е неудобен противник за нас

Левски Монтана Волейбол (21)

Треньорът на Монтана Даниел Пеев е на мнение, че в полуфиналната серия с ЦСКА няма да има пет мача, а двубоят ще бъде решен по-рано. В сряда вечер Монтана проведе тренировка в зала “Младост” а преди нея наставникът говори пред BGvolleyball.com.

Здрави ли сте, готови ли сте в Монтана за мачовете с ЦСКА?

Относително здрави. В началото на седицата Мартин Пенев изкълчи глезен, за наша радост не е от най-тежките изкълчвания и ще бъде до известна степен готов, останалите са наред.

С какво тези мачове ще са по-различни от предишните с “червените”?

Единственото по-различно е, че е на фаза полуфинал. През целия сезон не сме имали лесни мачове. От гледна точка на подготовка, на това, което съм се опитвал да предам, е състезателите да подхождат с еднаква нагласа към всеки съперник. Надявам се да подходят така и в тези мачове. Сега е по-различна серия, 3 от 5. Мачовете едва ли ще си приличат. ЦСКА, може би, е неудобен противник за нас, поне това показва статистиката от последните 2 години.

Има ли с какво да се изненадате?

Достатъчно мачове се изиграха. Едва ли има неща, които могат да се явят като изненада, по-скоро как ще се представят двата отбора на игрището.

Колко години прекарахте в ЦСКА?

Не съм ги броил. В един период се съвместяваха нещата като състезател и треньор.

Имате ли сантимент към този отбор, има много хора, с които сте работили в ЦСКА?

Там има много играчи, които са от най-опитните в България и с които сме били заедно на игрището в националния отбор, в Левски и в ЦСКА. Смятам, че предимството на ЦСКА е в опита. Христо Цветанов, Ивайло Стефанов, Красимир Гайдарски, Мартин Божилов и Венци Георгиев са с много сезони зад гърба си в България и не само. Някои от тях имат мачове на най-високо ниво.

Домакинското предимство ще бъде ли от значение?

Няма да окаже влияние. Не мисля, че серията ще се реши в 5 мача, за да окаже влияние домакинският фактор. Даже стартирането с два домакинска мача е малко рисково, предполагам, че напрежението ще е повече при нас от гледна точка на задължителните победи, които да гоним. Ще има много психология. Който вземе предимство в първите мачове, вероятно ще довърши нещата.

Може ли сблъсъкът на треньорско ниво да бъде определен като учителя срещу ученика предвид факта, че дълго време бяхте помощник-треньор в ЦСКА?

Това наистина са журналистически интерпретации (смее се).

Кой елемент от играта ще бъде от решаващо значение?

Важна е цялостната игра във всички фази. За да се стигне до полуфинал, това означава, че отборите са еднакво добри на всички елементи.

Кое ще бъде определящо за крайния изход?

Важно е как ще се стартира в първия мач. Кой ще вземе психологическо предимство и и ще е достатъчно спокоен да си разгърне играта, да приложи стратегическия си план.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *