Само в 7DniVoleibol.bg

Владо Николов: Няма да съм първия голям спортист, който не става за треньор

Левски Пирин Разлог Волейбол Мъже (17)

Левски приключи участието си в Суперлигата, след като отстъпи с 0:3 гейма на Пирин (Разлог) в мач №3 между двата тима от 1/4-финалните плейофи. След срещата треньорът на „сините“ Владимир Николов даде обширно интервю пред камерите на Диема Спорт.

– Какво се случи в този мач?

– Пирин ни надигра категорично. Случиха се неща, които повтарям от ден първи, от както сме се събрали. Загубихме точки от изключително банални ситуации. Волейболистите на Пирин играха своята игра – много изчистено, с много малко грешки. Даваха ни топката да играем, а ние не реагирахме адекватно на ситуацията. Искам да ги поздравя за сезона до тук, за класирането на полуфинала и им пожелавам успех в следващите мачове.

– Защо не успявахте да затворите геймовете?

– Заради елементарни ситуации, които се учат в ранна детска възраст.

– Имате ли обяснение за огромното количество грешки? Днес те са 25. На практика сте подарили един гейм на съперника.

– При положение, че сме казали 100-120 пъти, че като играем срещу Пирин трябва да правим малко грешки, а продължаваме да ги правим, най-вероятно толкова са ни възможностите. Най-вероятно не можем да играем без да грешим.

– Отстрани изглежда, че Левски не функционира като отбор въпреки индивидуалната класа на състезателите. Каква е причината за това?

– Причините от тук нататък ще ги разглеждаме, но съм съгласен с това, което казвате. Нямаме облик и отборна игра.

– Рано ли ви е за вашия самоанализ като треньор?

– Не, не е рано. Аз събрах тези състезатели, аз ги тренирах през цялата година и аз съм виновен за този резултат. Казвам го с ясно съзнание. Няма да съм първия голям спортист, който не става за треньор. Има го и този вариант. Възможно е да е това. Ще говоря с моите партньори. Смятам да си поискам от тях още един шанс. Ако ми гласуват доверие за още една година и не се справя, ще се занимавам с нещо друго.

– А вие как го чувствате, ставате или по-скоро не ставате за треньор?

– Смятам, че ставам, но трябва да намеря хора, които да ме разбират. При положение, че сме повторили неща по хиляди пъти и нямаме чуваемост, вариантите са два – или аз да говоря неясно, или човека, на когото говоря, да не разбира.

Ще кажете ли кои са тези хора?

– Не, не няма. В никакъв случай решения не трябва да се вземат след мач на топла глава. Ще имаме минимум една седмица време преди да започнем да правим задълбочен анализ на всеки един от началото на подготовката до този мач. Като цяло избягвам да вземам емоционални решения.

– Направи впечатление, че след края на мача, когато всички волейболисти на Левски се събраха на игрището, капитанът Смилен Мляков отсъстваше. Показателно ли е това, че всъщност Левски не показа лице на отбор и колектив?

– Липсата му не трябва да се приема така драматично. Със сигурност колкото мен ме е яд за резултата, него го е яд три пъти повече. Реагирал е емоционално. Не виждам нищо драматично в това.

– Как бихте описал сезона на Левски?

– Сезонът беше по-добър от предишния, но беше много далеч от нашите очаквания. Ако трябва да го кажа с една дума – незадоволителен.

https://www.vbox7.com/play:b7dd73be8e

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *