Само в 7DniVoleibol.bg

Гибона побесня, скочи на съдиите след спорно решение

Пламен Константинов

Огромен скандал се разрази в края на първия мач от Плейоф 16 в Шампионската лига по волейбол за мъже между белгийския Нолико (Маасейк) и руския Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов.

Нолико поведе с 2:0 гейма, след доста грешки на волейболистите на Локомотив. В третата част домакините дръпнаха с 15:10, 19:16 и 21:17, но момчетата на Пламен Константинов, не само че съумяха да изравнят, но и дори поведоха с 23:22. Последваха множество равенства до 28:28. При следващото разиграване волейболист на Нолико изпълни начален удар, играчите на Локомотив посрещнаха добре, а Маркус Нилсон атакува. Топката тупна извън игрището на Нолико, но всички волейболисти на руския тим вкупом дадоха да се разбере, че блокадата на Нолико е играла с топката и поискаха от наставника си Пламен Константинов да поиска видео повторение.

Вторият съдия на двубоя Хелена Гелдоф се отправи към масата на съдиите, проследи повторно случилото се на монитор и даде знак, че блокадата на Нолико не е играла с топката. Няколко секунди след това видео повторението бе възпроизведено на екраните в залата. На него ясно се вижда, че топката се удря в пръстите на играч на Нолико, след което пременя своята траектория.

Пламен Константинов реагира яростно на момента. Той се мяташе между дисплея на монитора и Хелън Гелдоф, опитвайки се да докаже, че има блокада и точката трябва да е за Локомотив.

Дори феновете на Нолико започнаха да освиркват съдийското решение. Реферите на двубоя обаче останаха непреклонни.

Главният арбитър Мирко Янович, не пожела да слезе от съдийския стол и сам да види спорното решение, а вместо това показа червен картон на Пламен Константинов, точка за Нолико и 30:28 в третата част и успех за белгийците с 3:0 гейма.

Огромен скандал се разрази в края на първия мач от Плейоф 16 в Шампионската лига по волейбол за мъже между белгийския Нолико (Маасейк) и руския Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов.

Източик: Sportal.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *