Само в 7DniVoleibol.bg

Александър Попов: Борим се по всякакъв начин да станем шампиони

Александър Попов

Интервюто на Александър Попов след края на мача с Монтана (1:3) започна по различен начин – с въпрос от зрители в зала “Васил Симов” относно съдийството на двубоя.

“Ние по трибуните може да си говорим каквото си искаме. Въпросът е, че мачът беше без значение. Няма какво да коментираме съдиите, вероятно и те правят грешки, въпросът е да правят по-малко грешки. Не са повлияли на крайния резултат”, каза Попов.

Той коментира представянето на тима в първенството и класирането на трето място в редовния сезон: “През живота си като треньор, май и като състезател, съм нямал трето място. Ако се борим за трето място, по-добре да станем седми или осми. Интересува ни само и единствено първото място. Това, че сме завършили трети, е само статистика. По никакъв начин не се борим за медал, по всякакъв възможен начин се борим рано или късно да станем шампиони. Това ни интересува. Изминалият сезон, мога да кажа, беше много интересен за нас. Направихме го такъв, защото многото контузии ни докараха до момент, в който трябваше да експериментираме, не само в една среща, а в повечето срещи със състава. Страшно съм доволен от този експеримент, и в тренировките, и в мачовете. Измъкнахме няколко мача, загубихме в пет мача с тайбрек. Но това, че се справихме с контузиите и не си пролича фатално в класирането, за мен беше много добре. Както се знае, през миналия година спечелихме редовния сезон, сега сме трети. Единственото важно нещо е, че това са две различни състезания – редовният сезон и играта за шампионската титла.”

“Силите са изравнени. Нито с първия, нито с осмия е 100 % ясно какво ще стане още на първия плейоф, да не говорим за полуфинали. Всеки отбор се бори със своите проблеми. Има контузии, сигурно ще има и умора, и напрежение. Предстои ни интересен месец и половина. Ние трябва да сме готови и силно се надявам да можем да играем по-добре”, каза още Александър Попов.

Ако ЦСКА елиминира Хебър и се класира за полуфиналите, няма да може да играе в зала “Васил Симов”, която не отговаря на изискванията за този етап от първенството.

“Нека да минат първите мачове. Ако можем да се класираме за полуфиналите, тогава ще мислим. Ако не може в “Христо Ботев” и “Универсиада”, какво да правим? “Арена Армеец” е невъзможна”, коментира Попов.

Източник: BGvolleyball.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *