Само в 7DniVoleibol.bg

Даниел Пеев: Трудно е да мислим за елиминиране, Малие е фаворит

Даниел Пеев

Ден преди срещата от 1/4 финалите за “Чалъндж къп” между отборите на Монтана и Малие Мили Пиянго , треньора на българите Даниел Пеев посочи турския тим за фаворит .По-рано през деня,  Монтана замина за Анкара с полет пред Истанбул. В интервю за колегите от  BGvolleyball.com Пеев сподели своите очаквание за мача. Вижте какво каза той:

– Г-н Пеев, има ли фаворит в срещата между Монтана и Малие Мили Пиянго (Анкара) от турнира Чалъндж къп?
– Има. За нашите стандарти Малие е много добър отбор с чужденци, национали на различни страни – Естония, Финландия. Анти Силтала е национал на Финландия, добре познат на българската публика, защото с националния отбор доста пъти играхме с Финландия. Имат сърбин посрещач (б.а. Михайло Станкович). Добър отбор са с разпределител (б.а. Георги Георгиев от Македония), който играе доста разнообразно. Определено те са фаворит.

– Какви са шансовете на Монтана срещу този отбор?
– Трудно е да мисля за елиминиране. Искам да направим добри мачове, достойно представяне, да играем добър волейбол и това да ни позволи да си дадем реална представа къде се намира нашето клубно първенство съобразно едно по-силно турско първенство.

– Има ли приоритет пред тима на Монтана – Суперлига или евротурнири?
– Една идея по-важно за нас е представянето във вътрешното първенство към момента. Навлизаме във финалната му част. В никакъв случай не искаме да загърбваме това, което сме постигнали до момента в евротурнирите. Ще вложим максимални усилия и на двата фронта.

– Имате ли кадрови проблеми преди двубоя в Турция?
– Здравословни проблеми няма, дори след дългия манш в Пазарджик (б.а. Монтана загуби с 2:3 гостуванео на Хебър).

При първото ви гостуване в Чалъндж къп в Израел изпуснахте самолета в Истанбул заради закъснение в полетите. При второто в Гърция самоубиец скочи от ферибота на път за остров Сирос и ви забави с няколко часа. Днес всичко наред ли е с пътуването?
– Надявам се този път да нямаме повече такива проблеми, всичко да върви по план и най-накрая да можем да си използваме и тренировката в залата преди мача, защото в предишните две срещи не успяхме.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *