Само в 7DniVoleibol.bg

Владо Николов вярва: Пламен може да ни донесе медал от световното! Легендата обяви трима българи за най-силните в света

7Dni Voleibol03.01.201810320
Левски Монтана Волейбол (2) Владо Николов

Бившият капитан на националния отбор на България Владимир Николов и настоящ президент и старши-треньор на Левски говори за предстоящото световно първенство, на което България и Италия са домакини през 2018 година и за шансовете на държавния ни тим да стигне до отличията.

“Националният ни отбор има много добър треньор – Пламен Константинов, който бе и страхотен играч. Той вече 7-ма година е треньор и има достатъчно добър поглед върху състава ни и възможност да го изведе до медал. В тима от отбора, който спечели последния медал от Мондиал 2006 са останали само Теодор Салпаров и Тодор Алексиев, но България има добри играчи на всички постове. Николай Пенчев и Тодор Скримов играят на високо ниво вече няколко години. Откритието на миналата година Розалин Пенчев също показва добри неща на игрището. България има може би тримата най-добри централни блокировачи в света и това са Николай Николов, Теодор Тодоров и Виктор Йосифов. Либерото Теодор Салпаров също е от световна класа. Диагонал от класата на Цветан Соколов не се ражда всеки ден. Важно е да имаме и добър негов заместник.

През последната година Боян Йорданов и Николай Учиков отказаха да играят за националния отбор по различни причини, но смятам, че те трябва задължително да бъдат поканени в отбора ни за Мондиал 2018 и могат да помогнат много. На такива състезания като световни първенства и Олимпийски игри трябва да се разчита на най-добрите. В бъдеще за Олимпиадата в Токио 2020 например може да се погледне и към младите Жулиен Георгиев и играещият сега в САЩ Радослав Парапунов. При разпределите освен на Георги Братоев може да се разчита и на Добромир Димитров, Владимир Станков и Георги Сеганов, които имат възможност също да играят на високо ниво”, заяви Владо Николов пред Sportal.bg.

“България е в предварителна група със световните шампиони от Полша във Варна, но у дома и стените помагат. Надявам се да победим “Дружина полска” и България да стигне до медалите на Мондиал 2018”, добави Владо Николов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *