Само в 7DniVoleibol.bg

Младите героини на България със Спортен икар

7Dni Voleibol19.12.20176270
FB_IMG_1513695353404

Националният отбор по волейбол на България за жени до 23 години бе удостоен със спортен “Икар” за Отбор №1 на 2017 година, на специална церемония на годишните награди на Фондация “Български спорт”. Събитието се проведе в Националната художествена галерия в София, като сред присъстващите бяха много световни и европейски шампиони, спортни деятели, журналисти и представители на бизнеса и културата.

Признанието на българската спортна общественост идва след третото място и бронзовите медали на младите ни волейболистки на Световното първенство в Словения. Отличията от Мондиала са първи в историята на женския ни волейбол, като 2017 година е една от най-успешните за дамите ни. Почти целият отбор успя да се събере за церемонията, като треньорката Антонина Зетова, нейният помощник Асен Методиев и единадесет волейболистки от състава изпитаха гордостта и удовлетворението от признанието. Призът за Отбор на годината бе връчен на волейболистките от Спортният министър Красен Кралев, който пожела още много успехи на женския волейбол.

“Надявам тези прекрасни момичета да бъдат звездите и победителките на Европейското първенство през 2021, на което ще бъдем една от страните домакини заради тях и прекрасното им представяне. Има много млади спортисти, на които стискаме палци да продължат да се развиват по същия начин. Пожелавам на всички състезатели да нямат контузии и да бъдат здрави, защото това е най-важното. Останалото те си го имат – имат талант, имат добри треньори и ако са здрави, ще успеят. Уверен съм и вярвам в тях. Бъдете живи и здрави и Бог да Ви пази”, каза министър Кралев.

“Много сме развълнувани и годри с този приз. Това е признателност за нашите усилия. Въпреки голямата конкуренция, комисията оцени нашето постижение, което за женския волейбол е един от най-големите успехи”, заяви за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg след награждаването треньорката на бронзовите медалбистки Антонина Зетова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *