Само в 7DniVoleibol.bg

Националките в групата на смъртта на Мондиала! Излязат ли от нея, мечтите стигат и до полуфинал!

7Dni Voleibol07.12.20178750
националки
България попадна в изключително тежка група за Световното първенство по волейбол за жени през 2018 година. Националките ни са в един поток с олимпийския шампион и вицешампион от Мондиал 2014 – Китай, четвъртия от Мондиал 2014 – Италия, бронзовият медалист от Евро 2017 – Турция, Канада и Куба. Това стана ясно по време на церемонията по жребия за Мондиал 2018, който бе теглен тази нощ в хотел “Кейо Плаза” в Токио.
24 отбора започват битка за световната титла през 2018 година. Форматът на надпреварата предвижда три фази. В  първия етап ще има четири групи по шест отбора във всяка. Първите четири състава от всяка група, или общо 16 тима ще продължат напред. Последните два, петия и шестият отпадат от по-нататъшна надпревара. Във втората фаза ще формирани две нови групи по осем отбора. Група А ще се кръстоса с Група D, а Група В с Група С. Първите 3 отбора от всяка от тези групи ще сформират последните 2 групи от 3 тима, а от там ще се образуват полуфиналите на кръст и мачовете за медалите.
На практика това означава, че чисти победи над Канада и Куба ще осигурят на Лъвиците продължаване във втората групова фаза, където най-тежките съперници биха били Русия и САЩ. Това дава на националките шанс да мечтаят за достигане и до третата група, но всичко минава през успешен старт в групата на смъртта.
 
Жребий за групите за Световното първенство по волейбол за жени през 2018 година:
Група А (в Йокохама):
1. Япония
2. Холандия
3. Аржентина
4. Германия
5. Камерун
6. Мексико
Група В (в Сапоро):
1. Китай
2. Италия
3. Турция
4. БЪЛГАРИЯ
5. Канада
6. Куба
Група С (в Кобе):
1. САЩ
2. Русия
3. Република Корея
4. Тайланд
5. Азербайджан
6. Тринидад и Тобаго
Група D (в Хамамацу):
1. Сърбия
2. Бразилия
3. Доминиканска република
4. Пуерто Рико
5. Казахстан
6. Кения

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *