Само в 7DniVoleibol.bg

Владо Николов: В България никой не говореше за мен, когато бях най-добрият в света

7Dni Voleibol05.12.201722111
владото

В България никой не говореше за мен, когато бях най-добрият в света, каза бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Владо Николов в интервю, което е част от проектът „Размяна на вратовръзки” на Дарик радио и egoist.bg.

В “Размяна на вратовръзки” участват 25 мъже. За добро или лошо, те оставиха следа през изминалите 25 години. Това са 25 мъже, които белязаха работата, идеите, действията ни през последните 25 години. Те са политици (президенти и премиери), актьори, художници, музиканти, лекари, спортисти, учени.

Владо Николов разказва, че е бил на 15-16 години, когато влязъл в спортното училище и решил какво иска да прави. “На 15 бях надежда някаква, но нямаше никакви гаранции, че ще успея. С влизането в спортното училище се отказах от елитните училища и насочих усилията си към спорта. Нямах резервен вариант”, казва той.

На 17 години за първи път попаднал в мъжкия отбор на “Левски Сиконко”. През 1995 година след победа над ЦСКА взел премия от около 100 долара, което пък били първите пари, които изкарал.

Славата дойде през 2015 година, след като се пенсионирах, спомня си той. “Нещо, което може би ще бъде интересно да споменем: през 2005 година спечелих Шампионската лига с “Тур”. През 2010 година направих изключително силно Световно първенство. Преди това бяхме ставали шампиони в Италия, спечелихме европейски клубен турнир”, спомня си Владо Николов.

В България никой не говореше за мен, когато бях най-добрият в света, а след като се пенсионирах, изведнъж дойде този момент на слава и нямам обяснение защо, чуди се бившият капитан на националния отбор по волейбол.

коментар

  • Надя

    05.12.2017 at 15:40

    Винаги си бил на върха и аз, като бивш спортист ,заради целия ви отбор съм ви”следвала”навсякъде по света и съм се радвала и плакала заедно с вас!Чест и почитания!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *