Само в 7DniVoleibol.bg

Официално след проверка: Федерацията получи скоростно нов лиценз

7Dni Voleibol22.11.20177120
лазаров световно кралев

Българската федерация по волейбол е с подновен лиценз, установи проверка на „Тема Спорт”. Справка в регистъра на министерството на спорта показа, че централата вече е напълно изрядна и не може да има никакви притеснения относно редовността си. Заповедта за удължаване на лиценза на БФВ е била издадена на 16 ноември, четвъртък, непосредствено след огромния шум, който бе вдигнат по темата от страна на групата на „Негодниците”.

В последните 10 дни „Фенове за българския волейбол” излязоха с няколко материала по повод изтеклия лиценз на федерацията. В последния от тях те заплашиха министерството на спорта дори с разследване от прокуратурата, за да стане ясно каква е причината за допускането на подобно нещо. Те информираха „Тема Спорт”, че ще извършат последични действия, след като получат пълна справка с кореспонденцията по темата между ведомството и БФ Волейбол.

Лицензът на централата бе изтекъл още на 5 юни, като през следващата близо половин година така и не бе подновен. До 16 ноември, когато заповедта за целта е била разписана от министерството. Новият лиценз на федерацията е валиден до 5 юни 2021 година. Това означава, че във волейбола могат да са спокойни за организирането на световното първенство през следващото лято, на което сме съвместен домакин с Италия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *