Само в 7DniVoleibol.bg

„Червеният“ феномен Ивайло Стефанов: Момчета ми викат „чичо“, като деца са ми! Отказах да играя за Бразилия!

7Dni Voleibol28.10.201717950
ивайло стефанов

Ивайло Стефанов е имал оферта да игра за националния отбор на Бразилия. Това разкри самият той в предаването „Събуди си“ по Нова тв.

„Още, когато бях на 15-16 години дойде първото предложение – да стана турски гражданин. После ме каниха от Бразилия и Австрия“, каза още един от най-възрастните действащи волейболисти в света. На 44 години Ивайло Стефанов играе за ЦСКА.

„Аз съм пример, към който всеки може да се стреми. Защо един артист да може да се реализира до по-напреднала възраст, а един спортист да не може?“, попита той.

„Как започва всичко? До 1987 година бях футболист, после станах волейболист. На 13 години вече бях 193 сантиметра и се пренасочих към този спорт. Всичко стана като на шега, в началото даже бърках волейбол с баскетбол. Талант, упоритост, много тренировки. На 17 години бях в мъжкия национален отбор“, спомня си Стефанов.

„От Левски не съм преминал в ЦСКА. Разтрогнах с Левски 96-а година, исках независимост. Наказаха ме за 2 години да не давам лош пример. Играх един сезон в Австрия и после отидох в Турция“, уточни волейболистът.

„Някои в отбора ми казват чичо, много е голяма разликата, а аз не се давам на никой. Те са ми като деца. Докато ми е удоволствие ще опитам да играя. Всяка тренировка за мен е последна, всеки мач е последен. От няколко години е така“, допълни бившият национал.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *