Само в 7DniVoleibol.bg

Марица смаза финландската стена! Класата на шампионките им гарантира място в следващия кръг на ШЛ (Снимки)

7Dni Voleibol19.10.201711500

Тимът на Марица (Пловдив) започна с победа участието си в най-престижния европейски турнир Шампионската лига, след като победи ЛП Сало (Сало) с 3:1 (25:18, 25:20, 23:25, 25:21) в двубой от втори кръг на надпреварата.  Пловдивчанки направиха по-малко грешки от съперничките си и имаха предимство в повечето елементи.

Двата отбора започнаха играта равностойно, но след първото техническо прекъсване финландките натрупаха преднина от четири точки. Волейболистките на Сало опитаха да затруднят маричанки, но блокада на Кремена Каменова и сервис на Симона Димитрова намалиха преднината на съперничките. Впоследствие “жълтосините” поведоха, но скандинавките отново поеха инициативата и играта на нерви продължи. Състезателките на Иван Петков заиграха по-уверено и успехът бе факт след 25:18.

Вторият гейм стартира идентично – финландките направиха преднина, като се възползваха и от грешките на българския отбор. Прецизните отигравания на Таня Петкова обаче дадоха увереност на маричанки, но късметът бе на страната на севернячките и те дръпнаха в резултата. Серия от добри атаки на Марица изравни резултата, но блокадата на финландките отново затрудни нашите момичета. Сало продължи да играе предпазливо, това обаче не помогна – пловдивският тим обаче бе крачка напред. Доброто взаимодействие на терена между Виктория Григорова и Лора Китипова, в комбинация със страхотната игра в нападение на Нася Димитрова, даде резултат и шампионките спечелиха и втората част.

Ситуацията се повтори и в третия гейм – играта тръгна точка за точка. Две поредни грешки от сервис на волейболистките на Томи Леминкайнен дадоха предимство на българките, въпреки това запазиха спокойствие. Възможностите за аванс бяха равни и надгонването продължи. Търпението се оказа ключово и скандинавките успяха да поведат преди второто техническо прекъсване. Три поредни точки и великолепна атака на Кремена Каменова върнаха предимството на волейболистките на Марица, които вече предвкусваха победата. Опити за връщане в играта от страна на гостенките не липсваха и те успяха да вземат частта, намалявайки пасива си на 1:2.

В четвъртата част се разигра истински екшън на терена – борбата бе за всяка точка, впоследствие “жълтосините” съумяха да наложат доминацията си и да респектират опонентките си. Те обаче реализираха серия от точки и се върнаха в мача. Напрежението се увеличаваше с всяка топка, драмата бе докрай. Маричанки поддържаха дистанцията и в крайна сметка триумфираха с успеха.

Топреализатор за Марица бе Кремена Каменова с 21 точки (1 ас, 3 блокади), Таня Петкова заби 16 точки (1 блокада). За финландския тим Керту Лаак завърши с 25 точки (4 блокади).

Мачът-реванш е на 25 октомври (сряда) в Сало.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *