Само в 7DniVoleibol.bg

Сеферинов с най-неочакваният отговор защо не дава указания на момичетата, стана за срам в национален ефир

7Dni Voleibol01.10.201717760
%d1%81%d0%b5%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2

Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол – Иван Сеферинов, бе гост в “Спортна треска” по БНТ. Специалистът даде добра оценка за представянето на тима на Европейското първентво. “Лъвиците” ни завършиха на второ място в групата, а впоследствие отпаднаха в плейофа след загуба от Германия с 2:3.

“Ако трябва да давам персонална оценка, то оценката е добра. Не мога да кажа, че е много добра. Ако бяхме били Русия или бяхме отстранили Германия, щях да дам много добра оценка. Нямаше слаби отбори, особено в нашата група. Всички бяхме равностойни, така че се получиха изненади. Според мен нашият отбор се представи достойно. За голямо мое съжаление не успяхме да победим Германия, а това беше много важно за нас. Това е женският волейбол. Мач с мач не си прилича, гейм с гейм не си прилича. Играем на приливи и отливи. Всичко зависи как ще започне отборът и какви грешки ще допусне”, каза Сеферинов.

Той коментира мача с Русия, загубен от нашите с 2:3. Волейболистките ни изпуснаха победата, която щеше да ни класира директно за четвъртфиналите.

“Става все по-трудно и по-трудно на един отбор да играе постоянно. Руският отбор не е въобще за подценяване. Започнахме страхотно срещата. Спечелихме първия гейм, загубхме втория. В четвъртия поведохме и се получи едно пропукване в нашия отбор. Допуснахме три или четири последователни точки, които бяха свързани с посрещането и отиграването”, сподели наставникът.

Иван Сеферинов е доволен от играта на разпределителките ни.

“Разпределителките горе-долу си свършиха добре работата. Има един голям проблем в нашия отбор. Това е отиграването на началния удар. Тези отбори, с които играхме, ни водят с 10% в атака”, каза той.

“Оправдание не търся от никой, тъй като ние бяхме приели това положение. Играехме с желание и нито едно от състезателки не се провали. Всички дадоха най-доброто, което можеха. В бъдеще трябва да се помисли на един равностоен екип”, добави Сеферинов.

Треньорът на България е доволен от състазателките, които дойдоха в отбора след Световното първенство до 23 години, на което страната ни взе бронзовите медали.

“Те се върнаха от Световното първенство за девойки до 23 години. Бяха доста уморени, но дадоха това, което исках от тях. Те допринесоха за добрата игра на нашия отбор”, заяви Сеферинов.

“Малко ни трябваше да влезем във финалната четворка и да бъдем на мястото на турския отбор. Най-голямата радост беше, че най-после успяхме да победим един от грандовете на европейския волейбол – Турция.”

Сеферинов коментира отново критиките на Елица Василева, която каза, че на отбора са му липсвали указания по време на мачовете.

По време на мач е много трудно да се дават указания – дали по време на почивка, или по време на самата среща. Защото заради самия шум, изобщо не се чува. На почивките ми казват, че нищо не се чува. Но Елица е права. Може би от ефира на Националната телевизия бих пожелал на състезателките здраве най-вече и успех в клубните отбори. Елица не би трябвало да се сърди на мен, че не съм казал довиждане лично на нея”, заяви наставникът.

За липсата на лекар, който да бъде с националния отбор, Иван Сеферинов каза:

“Лично аз съм разговарял с Федерацията. Трима лекари отказаха да присъстват, защото си имат практика и заради това не могат да са на Европейкото първенство. Много е трудно един лекар да зареже професията си и да бъде от 3 до 5 месеца на лагер с националния отбор.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *