Само в 7DniVoleibol.bg

И въпреки отпадането, добра новина за националките! Ето защо момичетата ни трябва да са горди от себе си

7Dni Voleibol28.09.201719280
1

Волейболистките на България се класираха директно за следващото европейско първенство през 2019 година. Националките завършиха на девета позиция в крайното класиране на настоящия шампионат в Азербайджан и Грузия, което им дава право за директна квота.

За Евро 2019 настъпиха промени във формата, като броят на участниците беше увеличен от 16 на 24 тима. Домакините също вече са повече, като шампионатът ще бъде проведен в четири страни едновременно.

Регламентът предвижда първите дванадесет да продължат на Евро 2019, като от тях се изваждат домакините. Като организатори на европейското първенство през 2019 година са утвърдени: Турция, Чехия, Унгария и Полша. От тях само Унгария е извън дванадесетицата на настоящия шампионат, като това означава, че право за класиране за следващото получават първите единадесет отбора.

Националките ще се завърнат и в Топ 10 на Европа след края на Европейското първенство. Момичетата на Иван Сеферинов ще се изкачат минимум с две позиции в ранглистата на CEV благодарение на доброто си представяне в Баку. Към момента те се намират на 11-о място в класацията на Стария континент, но със сигурност ще изпреварят Чехия и Хърватия.

Всички класирали се отбори директно за Евро 2019:
Домакини – Турция, Чехия, Унгария и Полша.

Останалите, които се класираха, са: Русия, Сърбия, Холандия, Беларус, Азербайджан, Германия (от осмицата), както и България и Хърватия (от плейофите).

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *