Само в 7DniVoleibol.bg

Още по-скандално! Националките от 10 години са без лекар по шампионати, главният мениджър нагло заяви: Не виждам проблем, покриваме минимумите

7Dni Voleibol22.09.20179240
националки

Мениджърът на женския ни национален отбор по волейбол Валентин Помаков остана изненадан от напрежението, което се породи покрай новината, че “лъвиците” няма да разчитат на лекар по време на европейското първенство в Баку.

Покъртителен скандал! Федерацията прати Лъвиците на европейско без лекар, звездата ни мисли за отказване

Нашите заминаха за Азербайджан без доктор с тях, а се оказа, че това е практика за представителния ни тим при дамите. За сравнение, мъжете имат медицинско лице, което се грижи за здравето им във всеки един момент, когато са на лагер или в чужбина – Динко Захариев.

„От 10 години съм отговорник на този отбор и това нещо не се е променяло. Не виждам да има някакъв казус в случая. Няма доктор не защото ние не искаме да имаме такъв, а защото никой не иска да пътува с отбора. За да може един лекар да е отдаден на националния отбор, трябва да зареже практиката си. Те имат практика – пациенти, болници, няма как да работят с отбора, за да си зарежат кариерата.

В мъжкия национален отбор е Динко Захариев, но той е един в България и е над 15 години. Как го е постигнал, си е негова работа. Ние такъв не сме намерили още. Лекарите не искат. Не е наше желание, а тяхно. Те не искат да дойдат. Говорим за години назад, не е сега само”, коментира пред „Тема Спорт” Помаков.

Той отрече информацията, че лъвиците освен че нямат доктор, са заминали и без физиотерапевт. Според него такъв е именно Николай Цветков. По твърдение на самите волейболистки и хора от щаба на Иван Сеферинов обаче въпросният Цветков е кондиционен специалист и сега ще му се наложи да съвместява двете длъжности.

„Физиотерапевтът си е там. Не знам откъде се появи тази информация. Николай Цветков е там. Той е цяло лято с тях и работи. Даже помагаше на още един национален отбор. Вижте, ако нещо, не дай си Боже, се случи, има доктор на първенството и ако се налага, ще помогне. Има минимум изискване от европейската централа да имаме или доктор, или физиотерапевт. Ние сме го покрили, но не говорим, че искаме да сме с минимума.

Искаме да има доктор, но те не искат. Но реално, ако няма случай, докторът седи и гледа мачове, не прави нищо. Няма гаранция, че няма да се случи нещо, но това са фактите. Говорим за пътуванията. Тук, в България, имаме осигурен лекар. Но те не искат да пътуват и да отсъстват дълго време”, каза още Помаков.