Само в 7DniVoleibol.bg

Допинг скандал във Финалната шестица на Гран При! Изгърмяха звезди на медалистите Италия и Сърбия!

7Dni Voleibol08.09.20179890
1

Допинг скандал гръмна на Финалната шестица на Гран При. Италианката Мириам Сила и сръбкинята Ана Антонийевич са дали положителни проби за веществото кленбутерол. То се използва най-често от културистите за сваляне на маса след тренировка и е сред забранените от Световната антидопингова агенция.

Италианската състезателка веднага бе подкрепена от шефа на местната федерация.

“Положителният резултат може да е причинен от заразена храна. Очакваме пълни резултати, за да видим процентното съдържание на веществото в тялото на състезателката. Искам да ви напомня, че Мириам не игра в този мач”, коментира президентът на ФИПАВ Бруно Катанео.

В думите му изглежда има логика, след като кленбутеролът бе открит и в кръвта на Антонийевич, която се е хранила на същото място като Сила по време на финалите на най-престижното състезание при жените. Според някои експерти веществото може да попадне в тялото на всеки без да разбере, докато яде месо.

Според последните информации, с подкрепата на тима на Мириам – Бергамо и федерацията, ще бъде направен втори анализ, който ще се проведе в същата лаборатория в Китай, където беше направен първият тест.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *