Само в 7DniVoleibol.bg

Миньор излезе от кризата! Президентът обяви нов таен спонсор и високи цели

7Dni Voleibol05.09.20175310
миньор

Мъжкият отбор на Миньор (Перник) оцеля и продължава в Суперлигата  с нов треньор и обновен състав с пет нови попълнения. Волейболистите на тима направиха първа тренировка за предстоящия сезон във вчерашния ден, 4 септември, под ръководството на новия треньор Петър Драгиев. Ето какво разказа в специално интервю за BGvolleyball.com президентът на клуба Петър Първанов.

Г-н Първанов разкажете за новите попълнения в клуба?

Както вече съобщихме на поста старши-треньор застава Петър Драгиев. Съставът е обновен, като са привлечени нови имена. В тима ще играе сина на Петьо Драгиев – Пламен Драгиев, който идва от шампионата на Катар. При нас ще играе и младежкият национал Ивайло Иванов, който е от школата на Виктория Волей (Пловдив). Ново по попълнени е и друг младежки от школата на Славия – Божидар Славчев. В състава ни се завръща Иван Дамянов, който игра в Дубай. В тима остава и привлеченият на полусезона от изминалия шампионат от Славия Георги Стоянов. Така че реализирахме общо пет попълнения. Останалите са от миналогодишния състав. Селекцията обаче е отворена, като може да бъдат привлечени и други волейболисти.

През лятото се чуха доста слухове за липса на финанси в клуба. Как е положението за новия сезон?

Мога да кажа, че сме осигурили бюджет. Имаме и нов генерален спонсор на тима. Но засега няма да обявяваме името му, тъй като ще го направим официално след няколко дни на пресконференция. Само мога да разкрия, че партньорството ни ще е дългосрочно и това ни дава перспектива за работа в бъдеще. Също така  почти всички миналогодишни спомоществуватели остават с нас и за новия сезон.

Общината в Перник ще помага ли?

Да, тя прави достатъчно като отдава на всички спортове безвъзмездно базите в града.  Надяваме се на още по-пълно сътрудничество в бъдеще. Стремежите ни са волейболът не само да възвърне позиции, но и да стане още по-популярен и значим за Перник. Имаме и планове за изграждане на две тренировъчни зали в града. Зала „Кра-Кра“ е добра, но не може да поеме целият трафик на детско-юношеските школи в различните спортове.

След проблемите в началото на годината, какво е състоянието на зала „Борис Гюдеров“?

След обновлението предприето от Общината през първите месеци на тази година сега залата е в добро състояние. Предстои пълното завършване на ремонтните дейности в залата. Смятам, че като се пусне отоплението и всичко бъде приключено условията в „Борис Гюдеров“ ще бъдат много добри.

Какви се целите през новия сезон в Суперлигата?

Участие в плейофите на шампионата. Желанието ни е да сме фактор в Суперлигата, с който всички да се съобразяват. И дай боже от тук нататък, с приличането на генералния ни спонсор и други поддръжници да започнем да градим боеспсособен тим, който ще ни донесе успехи в първенството и ще запали подрастващите към волейболната игра.

През тази година се навършват 95 години от организирания волейбол в Перник. Как ще отбележите събитието?

За момента все още го обмисляме. Може годишнината да бъде чествана покрай традиционния за града мемориален турнир „Борис Гюдеров“, който и тази година ще се проведе преди началото на първенството. Може да направим друго отделно мероприятие. Когато имаме пълна яснота ще го обявим и ще поканим всички свързани с волейбола в Перник да отбележим заедно значимата годишнина.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *