Само в 7DniVoleibol.bg

Официално: България си осигури квота за историческото европейско след 2 години

7Dni Voleibol04.09.201724890
2
Мъжкият национален отбор по волейбол на България се класира за Европейското първенство през 2019 година. Националите ни завършиха на шесто място в крайното класиране на настоящото първенство в Полша и това им отрежда право на директна квота за шампионата след две години.
Припомняме, че след промени от ЦЕВ, шампионатът на Стария континент разширява формата си, като през 2019 година ще участват 24 отбора от Европа. За първи път в историята и при мъжете, и при жените. Европейското първенство ще се проведе в четири страни едновременно.
Според предприетите промени, първите 12 тима от настоящия шампионат да се класират за следващия при двата пола. При четири домакинства броят им се намалява, но тимът на България зае шесто мяст в подредбата, като ще играе директно на първенството след две години.
При жените, поради новата схема на провеждане на първенството с четири домакина, волейболистките на България трябва да бъдат поне в сред първите осем на Евро 2017 за да си гарантират сигурно място на Евро 2019. Твърде вероятно е обаче, Турция и някои от другите домакини да намерят място в осмицата, като при това положение  някои от следващите до 12 място могат да получат квоти за Евро 2019.
Класирали се 12 отбори за Евро 2019 при мъжете: 
 Франция, Холандия, Белгия, Словения – домакини
Русия, Германия, Сърбия, Италия, БЪЛГАРИЯ, Чехия, Полша, Турция
Останалите дванадесет тима до пълната бройка от 24 участника ще бъдат попълнени след квалификации.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *