Само в 7DniVoleibol.bg

Пламен мислил за оставка! Поиска играчите да определят съдбата му

7Dni Voleibol02.09.201712140
1

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов беше откровен пред медиите след завръщането на тима от европейското първенство в Полша. “Лъвовете” отпаднаха на четвъртфиналите след загуба с 0:3 от Сърбия, а Константинов не скри, че е разочарован от играта в последния мач.

“И аз нямам най-точното обяснение за този мач. Липсваше ни хъс и емоция, всички сте го видели. Момчетата чувстваха, че можем да стигнем по-напред. Според мен, при победа над Сърбия, щяхме да играем финал. За съжаление обаче пропунасхме втори голям шанс след европейското първенство миналата година. По същия начин играхме и срещу Аржентина в решителния мач за класиране на финалите на Световната лига. Определено за световното догодина трябва да променим настройката и представянето си в ключовите двубои”, призна Константинов.

“Това, че сме в топ 6 ни класира директно за следващото европейско първенство, но лично аз не съм доволен от резултата, защото знам, че можем много повече. Уважавам сърбите като отбор, но имахме своите шансове. Във втория и третия гейм имахме преднина в точките и трябваше да сме по-хладнокръвни”, продължи селекционерът.

“Дали ще остана на поста? Ще обсъдя това първо с федерацията. Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавала мисълта за оставка. Няма вечни хора. Важно е и мнението на играчите. Може би ще е добре някои от тях да имат среща с шефовете на федерацията, за да се разбере и тяхната гледна точка”, откровен бе бившият национал.

Константинов добави, че е оптимист за световното догодина, защото пред родна публика волейболистите ни играят с много повече еемоция и желание.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *