Само в 7DniVoleibol.bg

Самоубийствено! Трикольорите сами се сринаха на прага на битката за медалите (Снимки)

7Dni Voleibol31.08.201730750
2

България приключи участието си на Евроволей 2017 след загуба на 1/4-финал от Сърбия с 0:3 (21:25, 22:25, 28:26). Трикольорите допуснаха прекалено много грешки, като във втория гейм пропиляха леко преднина от 5 точки, а в третия изпуснаха два геймбола и подариха победата на съперника.

Двата отбора влязоха пределно мотивирани  от първия миг в срещата и сърбите спечелиха откриващата точка след видеоповторение. Нашите “върнаха услугата”, за да стане 1:3, а впоследствие съперникът ни поведе и с 2:5. Розалин Пенчев между двоен блок направи 3:5, а игра по ръцете на Ники Николов върна аванса от три точки на Сърбия. Топка в аут направи 4:6, а Плавите се справиха с мощен сервис на Розалин Пенчев и стигнаха до 4:7. Цецо Соколов нямаше проблем да намали разликата на 5:7, а стъпване в полето на България на Ковачевич ни помогна за 6:7. Тежък сервис на Николов и тройна блокада доведоха до 7:7, но хитро изиграна комбинация през центъра даде на Сърбия аванс при първото техническо прекъсване. Веднага изравнихме за 8:8, сервис в аут на Братоев и блокаут след удар на Соколов доведоха до 9:9. Петрич направи 10:9 за Сърбия, Розалин Пенчев бе спрян от блокадата за 11:9, тежък начален удар увеличи с още една точка преднината на съперника и Пламен поиска първото си прекъсване в мача. Видя се, че той поиска спокойствие от отбора. Сръбската блокада се справи и с Цецо Соколов за 13:9, преди Розалин да спре поредицата от 4 точки – 10:13. Подрасчанин първо направи 15:11, а после сгреши от сервис за 15:12. Неразбирателство между Николов и Братоев доведе до 16:12 за Сърбия.

Доведохме нещата до 14:16 и след чудесен блок на Виктор Йосифов Ковачевич прати топката с крак мрежата, а Лъвовете започнаха да се радват. Сърбите обаче спасиха и след това спечелиха разиграването за 17:14. Последваха още две техни точки за 19:14 и ново прекъсване за Константинов. Гибона поиска видеоповторение, след като бе посочено докосване до мрежата, но такова нямаше. Сърбите поискаха спорна топка, но номерът не мина и резултатът стана 17:20. Грешка на Цецо Соколов помогна за 17:21, но Ники Николов с бомба от диагонала пак направи разликата само 3 точки. Соколов се реваншира с мощен сервис и маркова атака за 19:21, а Никола Гърбич взе таймаут. Посрещането на сърбите продължи да се справя добре, докато нашето се пропука в края и съперникът спечели първия гейм с 25:21 след 31 минути игра.

Лъвовете влязоха с настройката да се реваншират за грешките си от средата и края на първия гейм в началото на втория и успяха – 8:3 при първото техническо прекъсване. Теди Салпаров имаше голяма заслуга с ключови намеси в защита, които дадоха началото на успешни контраатаки. Сръбското либеро имаше подходящ отговор след прекъсването и положи основите за намаляването на резултата до 7:10 за България, а след видеоповторение се видя, че има докосване до пръстите на Ники Пенчев и преднината ни намаля с още една точка. Ковачевич сбърка от сервис за 11:8, но Лисинац не остави шанс на блокадата ни за 9:11. Стигна се и до 11:11, а атаките ни продължиха да се разбиват в блокадите и съперникът поведе с 12:11 след поредицата от 4 точки. Изравнихме за 12:12, но трикольорите се изнервиха и допуснаха да се стигне до 15:14, а след това видеоповторение доказа, че има докосване на мрежата от български играч и Сърбия завърши обрата си за второто техническо прекъсване.

След него атаката ни продължи да е неефективна и Плавите поведоха с 22:18. Върнахме 2 точки и направихме 21:23, но игра през тройната ни блокада даде геймбол на Сърбия. Пламен Константинов поиска прекъсване и след него записахме 22-ра точка. Никола Гърбич също взе таймаут и след него поредната диагонална атака на Ковачевич затвори гейма с 25:22 и резултатът набъбна до 2:0.

България изигра самоубийствен трети гейм, в който изпуснахме два геймбола и позволихме Урош Ковачевич не само да задържи Плавите в мача, но и да доведе до мачбол за своите. Ники Николов изравни за 26:26, но след това сбърка сервиса и Сърбия получи втори мачбол. Цветан Соколов не издържа на напрежението и за пореден път се провали срещу блокадата, с което и Плавите спечелиха срещата с 3:0.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *