Само в 7DniVoleibol.bg

Безгрешни! Лъвиците прескочиха и Гърция с резервите, Световното е на победа разстояние

7Dni Voleibol24.08.20173740
1

Женският национален отбор по волейбол продължи с безгрешното си представяне на световната квалификация в Ротердам. Днес тимът победи Гърция с 3-1 (26-24, 21-25, 25-21, 25-17) в третия си сблъсък от Група G.

Така с 3 успеха от също толкова срещи „Лъвиците“ временно оглавиха класирането в потока и се доближиха само на една победа от място на Световното първенство в Япония през 2018-а година. Родните волейболистки могат да си гарантират участие на шампионата на планетата още в петък, когато излизат срещу Белгия. Двубоят е втори в програмата и ще започне в 18:00 ч.б.в.

В днешния мач с Гърция селекционерът на тима Иван Сеферинов реши да даде почивка на почти всички състезателки от титулярния състав и започна със следния – Лора Китипова, Мирослава Паскова, Ева Янева, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Мария Данчева и Русена Сланчева. Най-резултатна за успеха стана Мирослава Паскова, която отбеляза 17 точки, а 14 добави Нася Димитрова. За Гърция с най-голям актив от 18 точки приключи Анти Василонтонаки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *