Само в 7DniVoleibol.bg

Новосформираният Берое със суперселекция от България и чужбина

7Dni Voleibol23.08.20173550
1

Новакът в женското първенство на България Берое (Стара Загора) прави суперселекция за предстоящия сезон 2017/2018. Очертава се тимът да бъде приятната изненада, като очакванията са да бъде основен фактор в шампионата при дамите.

В тима на старозагорки са привлечени четири легионерки, които през последния сезон играха в чужбина. Това са посрещачките Ваня Върбанова и Гергана Петрова, които играха за унгарския УТЕ (Будапеща). В центъра ще бъдат 200 –сантиметровата Нора Богданова, която идва от Франция, както и 190-сантиmетровата Виолина Николова, която игра в Казахстан. Към тази пъстра компания ще се присъедини скоро и една чужденка – руската разпределителка Татяна Алейникова, която е висока 188 сантиметра. Като се прибави 195-сантиметровата Веселина Григорова, която играе на поста диагонал, то общият ръст на състава се вдига значително, а тимът впечатлява още преди начало на сезона.

Към изброените имена се присъединяват и част от състезателките на Казанлък – Елица Баракова и Мария Кривошийска, които в момента отсъстват поради лагер с националния тим за жени до 23 години. Останалите волейболистки са Диана Казакова, Златена Салабашева, Василена Папанова, Йоана Николова и Яница Борисова.

Треньор на тима е Страхил Балов, който водеше през изминалия сезон състава на Казанлък. Волейболистките на Берое започнаха подготовка, като заминаха на лагер в Китен.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *