Шампионите с нова бомба на пазара! Теди Салпаров обяви четири трансфера наведнъж!

7Dni Voleibol27.07.20172620
салпар

Шампионите на България за 2017 година от Нефтохимик 2010 (Бургас) продължават да окомплектоват сериозно състава си за новия сезон. Бургазлии вече подписаха договори с близнаците Георги и Валентин Братоеви, както и с Николай Къртев.

“Договорът на националния разпределител Георги Братоев е за една година. Контрактът ни с посрещача Валентин Братоев е отворен и ако той получи изгодно предложение от чужбина, що може да се възползва от таза кауза. Привлякохме и централния блокировач Николай Къртев”, заяви новият спортен директор на бургазлии и либеро на националния отбор Теодор Салпаров специално пред Sportal.bg.

Бургазлии, които ще участват в тазгодишното издание на Шампионската лига, подписаха договор за един сезон и с национала на Беларус Вячеслав Шарапович. 25-годишният универсален волейболист ще бъде използван от наставника на Нефтохимик Найден Найденов като основен посрещач, но Шарапович има опит и като диагонал.

През изминалия сезон белоруският национал е играл в турския Торул, от където в Нефтохимик привлякоха и руския диагонал Леван Каландадзе.

“Нефтохимик привлече Вячеслав Шарапович и ще разчитаме много на него през новия сезон. Той е млад и много перспективен волейболист, който може да ни помогне и в двубоите от Шампионската лига и европейските клубни турнири, и в двубоите от Суперлигата и Купата на България”, заяви за него Салпаров.

Вячеслав Шарапович бе част от националния отбор на Беларус, който само преди седмица игра в световните квалификации в Кьорттрайк (Белгия).