Само в 7DniVoleibol.bg

Теодор Тодоров: Искаме медал от европейското

7Dni Voleibol20.07.20174110
IVP_1058
След кратката почивка центалният блокировач Теодор Тодоров продължава подготовка с националния ни тим за Европейското първенство. Волейболистът заяви, че се чувства във все по-добра форма, а ето още какво каза за BGvolleyball.com за подготовката и предстоящия шампионат в Полша.
Как се чувстваш здравословно?
Засега съм добре. Надявам се и за в бъдеще да съм добре. В предвид, че през последната седмица тренирахме доста интернизвно, смятам, че се намирам в доста добра форма.
По време на световната лига не можа да вземеш по-голямо участие в мачовете, това на възстоновяването ли се дължеше?
Не. Според мен Виктор Йосифов и Ники Никилов бяха в прекрасно състояние. Играха супер през всички турнири от надпреварата. Бяха по-добри от мен, така че напълно заслужено те играха.
Кратка почивка и отново тренировки?
Да. Но с оглед предстоящото Европейско първенство, което тази година започва по-рано, на 24 август, така е, няма почивка това лято.
Какви са очакванията ви за Европейското? 
Винаги отиваме с максимални очаквания. Мечтаем винаги за медал и дай Боже това да се случи.
Прогноза за тройката?
Не обичам да правя прогнози, но ми се иска ние да сме в тройката.
Накрая да разкриеш малко подробности за новия ти клуб в Турция?
Ще играя в Галатасарай през новия сезон. Отиването ми в Турция е нещо ново за мен. Намам никакви наблюдения за турския шампионат с изключение на накяои мачове. надявам се да съм живи и здрав и да направя добър сезон.
Игра много време в Русия, защо сега избра Турция?
Защото пъвенството в Турция е много силно. За Русия също имах вариант, но там шампионатът е много тежък. За момента не смятам, че съм на 100% готов да се върна в руското първенство. Причините за Турция са много – близо до България, очаквам да е малко по-леко и накрая финансовата оферта, така че са комплексни.