Само в 7DniVoleibol.bg

Култов Тошко Скримов: Жена ми е по-известна от мен! Националът сигурен, че ще се мерим с най-добрите на Евро-то

7Dni Voleibol20.07.20173420
тодор скримов

Националът  Тодор Скримов вярва, че ако волейболистите на България са в добро здравословно състояние и тимът ни е в пълен състав, то отборът ни може да играе като равен с равен със сили като Русия, Полша и Италия на Европейското първенство 2017 в Полша. Ето какво каза още Скримов в интервю за BGvolleyball.com за ситуацията около себе си и за подготовката преди еврошампионата.

Как изкара по време на почивката?

Беше кратка почивката… Бях два-три дни в планината, през останалото време бях в София. Имах малко задачи да върша и така. Нищо интересно.

През това време обаче успя да сключиш брак. Как се чувстваш вече като женен мъж?

Добре се чувствам. Не мисля, че има много голяма разлика, като цяло в отношенията на двама души, в това дали са женени или не. Така че всичко си е по старому.

 

 

Радваш се на голяма популярност сред запалянковците. Как приема жена ти любовта на феновете и тази известност?

Приема го без никакви проблеми. В един период тя даже бе по-известна и от мен (усмихва се). Така че е свикнала с тези неща. Разбира го прекрасно и няма напрежение заради това нещо.

Имаше известни здравословни проблеми по време на Световната лига. Сега как се чувстваш?

За момента добре. Но все още сме в много начален стадий на подготовката. Сега всичко е наред, надявам се да мине добре цялата подготовка, както за мен, така и за целия отбор. И най-вече да няма контузии и болежки. Мисля, че имаме достатъчно време да се подготвим добре за Европейското първенство.

За първи път Европейското ще бъде толкова рано. Какво мислиш за това?

Така е, започва по-рано в сравнение с други сезони. Не мога да кажа дали е минус или плюс. За някои от отборите, които участваха на финалите на Световната лига може и да е минус, защото няма да имат толкова много време за подготовка. За нас мисля, че няма проблем. Чисто времево имаме същия период на подготовка, както и предишни години. Просто започнахме по-рано. Така че за нас е едно и също. Пак казвам за отборите, които играха финали на Лигата, те могат да имат някои проблеми, съответно по-малко почивка и по-малко време като цяло за подготовка.

Какво си пожелаваш за Европейското?

Пожелавам си най-вече всички да са здрави. Това е може би едно клише, но за момента е най-важното нещо. И да дадем максимума на възможностите си. Не повече, а имено максимума, който имаме. Нещо което, рядко сме правили в последните години. И мисля, че ако успеем, ще се наредим сред първи отброи. Хайде да не казвам до третия, но 4-5 можем да се наредим.

Прогноза за тройката на Европейското?

Не обичам да давам прогнози. Има много сериозни отбори, като Русия Полша и Италия. Но, ако сме здрави в пълен състав, мисля че можем да се борим с тях и да играем като равен с равен.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *