Само в 7DniVoleibol.bg

Вальо Братоев проговори за бъдещето си! За националния отсече: С нашата си игра сме на полуфинал на европейското

7Dni Voleibol06.07.20173320
валентин братоев

Волейболистът Валентин Братоев пропусна сезона с националния отбор заради контузия в ставата, която го мъчи от известно време. Той се подложи на операция в Германия, а 6 седмици след интервенцията вече започна и тренировки. 29-годишният посрещач говори пред BGvolleyball.com за възстановяването си, плановете за следващия сезон и националния отбор по волейбол.

Как се възстановяваш след операцията?
Добре съм. Възстановявам се доста по-бързо от очакваното. В интерес на истината не се знаеше нищо, защото резонансите, които се правеха не даваха информация. Имаше възможност възстановяването да бъде 6 месеца, а сега е 6 седмици. Оказа се, че няма нищо скъсано и счупено. Имаше калцификат, който се търкаше в хруштяла и създаваше проблеми. Надявам се, че всичко вече ще бъде наред. Все пак човекът, който ме оперира е един от най-добрите в света (б.а. проф.Мартинек). Вече започнах тренировки. Дори в момента ме намирате на тренировка.

Оставаш ли в Нефтохимик 2010 и през следващия сезон?
Това не мога да го кажа, защото не сме обсъждали този въпрос с ръководството на Нефтохимик. Виждам, че навсякъде пише, че ние с брат ми оставаме, но ние нямаме договори и чакаме да излезе нещо от чужбина. В четвъртък имаме среща със Сашо Везенков. Искаме да видим какво ще каже той и какво е неговото мнение по въпроса и какво предлага Нефтохимик. Вече виждам, че са взели нови момчета и се прави силен отбор.

Не успя да се включиш в националния отбор това лято, но със сигурност си гледал всички мачове. Как ти се стори представянето на тима в Световната лига?
Наблюдавах мачовете. Беше интересно лято. Имаха възможност да се класират, но не успяха да победят в последния мач. Добро представяне, на фона на това, че всички отбори са изключително силни. Можеше и една идея по-добре, можеше и много по-зле. Не смятам, че отборът се е представил много зле. Напротив, представи се на ниво. Някои от момчетата бяха уморени, доколкото видях. Надявам се да се представят по-добре за европейското първенство и нещата там да се получат.

С оглед на представянето до сега, какви са шансовете за европейското първенство?
Прогнози не мога да давам. Зависи как ще играят момчетата. Видя се, че има хубави нови попълнения. Розалин Пенчев влезе и игра много силно. Трябва отборът да играе. В националния отбор на България има супер състезатели. Могат да се представят много по-добре от това, въпросът е дали ще успеят да си покажат играта. Успее ли, ще стигне и полуфинал.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *