Само в 7DniVoleibol.bg

Невиждана афера! Г-н Кралев, спите ли!? БФВ плаща на клубовете с…топките на вицепрезидента

Прстъпно намерение имат от ръководството на Националната волейболна лига (НВЛ) във връзка с паричните суми, които клубовете от Суперлигата трябва да получат въз основа на представянето си през сезон 2015/16.

От Лигата са изпратили официален договор, според който клубовете ще получат внасяните от вицепрезидента на централата Любо Ганев топки топки Микаса вместо полагащите им се парични суми.

 

По-интересното е, че топките са част от споразумението, което родната федерация има с фирмата-вносител. Според подписания през 2015 г. четиригодишен контракт Микаса ще осигурява безвъзмездно на БФВ по 1035 топки на стойност около 60 000 лева, както съобщава официалният сайт на централата volleyball.bg.

Това означава, че федерацията се превръща в нещо като посредник, който продава топките на вицепрезидента Ганев срещу съответната комисионна, която не е ясно официална ли е или просто потъва в джобовете на фактори от централата като Лазаров, Николов, Иванов…

Явно това е и наказателна мярка срещу клубовете, които поискаха оставката на Евгени Иванов и шефката на минерална вода “Бачково” с желанието те да си изберат лидер на НВЛ. Припомняме, че през сезона Лигата удари и по друг начин по клубовете – забрани им да имат собствени реклами на игрището.

ИНТЕРЕСНО Е КАК ГЛЕДА НА ТОЗИ АЛЪШ-ВЕРИШ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ, ОТПУСНАТИ НА ФЕДЕРАЦИЯТА, МИНИСТЪРЪТ НА СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ!?

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *