Само в 7DniVoleibol.bg

Сензацията е факт! Левски обяви трансферния си удар от ЦСКА, Николов: Той е най-добрият в България!

7Dni Voleibol29.06.20173370

„Левски София” си осигури услугите на един от най-добрите волейболисти през изминалия сезон в Суперлигата. Ръководството на „сините” се договори със Смилен Мляков, който направи впечатляващо завръщане на полето с екипа на ЦСКА. Известният диагонал, който наскоро навърши 36 г., ще заеме мястото на Спас Байрев. Президентът и старши треньор на „Левски София” Владимир Николов разкри, че е много доволен от осъществения трансфер.

„Щастлив съм, че успяхме да привлечем такъв професионалист като Смилен. През миналият сезон той бе топреализатор на ЦСКА, очаквам от него да бъде такъв и при нас. Обстановката няма да му е чужда, защото вече е играл за „Левски”, включително и с някои момчета от настоящия състав. Надявам се съвсем скоро да има развитие и по още един трансфер”, заяви Николов.

Малко след финализирането на договора Смилен Мляков даде и първото си интервю за официалната страница на „Левски София” в социалната мрежа фейсбук.

– Добре дошъл в клуба, как се стигна до този трансфер?
– Владимир Николов се свърза с мен и каза, че иска да вземе, цитирам, „най-добрия диагонал в България”. Имах още няколко предложения, но прецених, че това на „Левски София” e най-доброто за мен.

– Какво би казал на феновете на „Левски”, които през миналия сезон те гледаха с червената фланелка?
– Нямам представа как ще ме приемат, но аз и преди три години играх за този клуб. Неприятно ми е за привържениците на ЦСКА, но аз съм професионален състезател. И преди съм казвал, че за мен в българския спорт има два гранда „Левски” и ЦСКА. Затова и по някакъв начин винаги съм симпатизирал и на двата отбора. За мен няма проблем със смяната на клубната принадлежност.

– Какви са очакванията ти за новия сезон с екипа на „сините”?
– Да станем шампиони и нищо друго. Както вече споменах, „Левски София” е един от двата клуба, които се задоволяват само с първото място.

– След края на миналия сезон претърпя артроскопия на коляното. Как върви възстановяването ти?
– Всичко протича нормално, силно вярвам, че ще съм напълно готов още за първия мач от новия шампионат.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *