Само в 7DniVoleibol.bg

Целта пред Марица са групите на Шампионска лига, преговаря се с нови класни попълнения

7Dni Voleibol17.05.20173150

„Отбелязахме златен дубъл за настоящия сезон, сега е време на равносметки и планиране. Съставът ни за следващия сезон, както и цялостната визия трябва да бъдат готови до края на месец май“, това заяви треньорът на шампионките от Марица (Пловдив) – Иван Петков, на пресконференция в Прескллуб “България”, на която бяха представени трофеите на клуба от тази година – Купа на България и Купата за държавен шампион.

“Постарахме се да изградим добра основа и един страхотен колектив. Ще запазим гръбнака на състава, който постигна тези успехи. Преговаряме с волейболистките, скоро ще има яснота около новите попълнения. Имаме ясните идеи какво трябва да правим. Основното е, че се стремим към надграждане на постигнатото. Естествено, целите ни са влизане в групите на Шампионската лига. Желанието ни е да качим едно стъпало по-нагоре в развитието ни. Но засега не искам предварително да коментираме по-нашироко, защото първо трябва да стане ясен жребия за Шампионската лига, както и нашият състав за следващия сезон. Но както цяло, идеите ни са да има развитие спрямо изминалата година“.

Иван Петков отказа да коментира повиквателните на само две волейболистки на тима в националния отбор, като каза, че това е изцяло треньорско решение и отговорността се носи от селекционера. Все пак, той даде да се разбере, че в тима му има и други стойностни волейболистки, които заслужават място в националния тим.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *