Само в 7DniVoleibol.bg

Марица събира европейския елит в Пловдив – готви се разрастване на турнира

7Dni Voleibol12.05.20172800

Издание 2017 на традиционния силен женски волейболен турнир за Купа Пловдив ще се проведе в голямата многофункционална зала Колодрума, съобщиха от ръководството на клуба домакин Марица (Пловдив) чрез официалния си сайт.

Така за първи път красивото съоръжение ще бъда домакин на надпреварата, чиито първи две издания се проведоха в зала Олимпиада, а следващите две – в зала Пловдивски университет.

Интересът към Купа Пловдив 2017, която ще се проведе в началото на месец октомври под егидата на община Пловдив, е голям, включително и от страна на някои от силните европейски грандове, разкри мениджърът на Марица Борис Халачев. Възможно е за първи път броят на участващите отбори в турнира да бъде увеличен от четири на пет или шест, но това, както и самите участници, тепърва ще се уточняват.

“Надявам се тази година заедно, с общите усилия на пловдивчани и на общината, да направим един много хубав турнир за Купа Пловдив. Есента да започнем с това; това да ни събере за началото на новия сезон”, си пожела президентът на ВК Марица Илия Динков.

Турнирът е основан през 2012 година. От същата година е и единственият досега случай, когато домакините от Марица са печелили трофея. В следващите издания те имат едно второ и две трети места. Купа Пловдив е печелена още от турския Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) през 2013 и 2014 година и от настоящия и носител – румънския Динамо (Букурещ), през 2016 година.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *