Българските Босман

Помните ли, че навремето имаше един играч Босман, който промени футболната история? По-точно зададе ново революционно бъдеще на трансферните правила, борейки се в съда за своите си собствени права.

Е, от януари и българският волейбол си има своите Босман! Да, те са двама – волейболистката Нася Димитрова и адвокатът и Радостин Василев. Тандемът направи невъзможно, бутна цитаделата на безправието, в каквато се е превърнала БФВ. Изправи се срещу Данчо Лазаров и го пребори. Което показа, че е въпрос на време той дори да бъде съборен.

Нася показа нещо, което дори иначе корави волейболисти нямаха топки да сторят. Жертва себе си, жертва бъдещето си, жертва всичко! Отиде и се откупи от падишаха! Вие представяте ли си каква “наглост” е това в закостеняло общество, все още живеещо в култ към инженерната личност? Последва опраскване от “етичната” комисия, изключване на практика от волейбола за 12 месеца. Заплахи, унижения, дишане в телефона. За едно младо и крехко момиче това би било съсипващо. Но Нася стисна зъби и успя! Браво!

Нямаше как да го стори, ако не бе попаднала на може би най-добрия спортен адвокат из тези географски ширини. Лятото той бе правната опора на Гриша Ганчев в спасяването на ЦСКА. Сега бе зимната такава на Нася. Какво направи този човек, един Господ знае. Всъщност този “Господ” вече взе да привиква на разпит разни хора, но това е друга тема. Която също е свързана с бутането на цитадели. Стига да се захванат читави хора. А те май са се захванали…щом тепърва тръгват проверки.

А иначе от тук нататък волейболът ни става малко по-свободен. Благодарение на българските Босман.

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *