Само в 7DniVoleibol.bg

След тази гавра, Левски и ЦСКА имат един ход – да се обединят!

Левски изигра през декември първия си европейски мач от много време насам. В Горна Малина. Ако продължи след сблъсъка с холандците пак ще домакинства там. Иначе днес инцидентно посреща Грьонинген в баскетболната “Универсиада”!

И ЦСКА се завръща утре в европейските турнири. Ще плати 15 000 лева, за да играе в необятната “Арена Армеец”.

Преди три месеца пък двата столични гранда се срещнаха в първенството. И играха в заключената за публика “Васил Симов”. Защото била опасна, ако влязат зрители.

Между всичките тези срещи България беше домакин в петък, събота и неделя на световна квалификация. В последния ден от турнира да подкрепят нашите дойдоха над 500 зрители. В зала “Христо Ботев”. От същата тази зала през пролетта бе изгонен отборът на Левски, защото там не може да има…публика. Как така някой преценява, че една волейболна публика може да влиза в залата, а друга – не?

Зала “Христо Ботев” бе дадена лично от Бойко Борисов не на федерацията, а на българския волейбол! А преди, днес и завинаги лицата на този волейбол са ЦСКА и Левски. И чак след това всички останали. Извинявайте, но когато изгониш лицата си от една зала, автоматично се превръщаш в това, дето е обречено никога да не види тези лица. Сещате ли се кое е отзад под гърба?

След като някой във федерацията се гаври с тях, Левски и ЦСКА имат един полезен ход. Да се обединят и да се борят за обща зала. Стига да имат стратегия, ще успеят. Щом държавата може да даде пари за ремонт на стадиона на ТИМ, щом ще извади 4 милиона за козирка на стадиона на Пирин, щом построи сектор “Моци” на олигарха Домусчиев, все ще намери 2-3 милиона и за зала в София, която да се използва от Левски и ЦСКА.

Защото “Христо Ботев” не е волейболна, а частна собственост, в която по неясни критерии пускат публика и не пускат публика.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *