Срам! Съблякоха националният отбор на България! (Снимки)

Националният отбор на България затова е национален – за да носи националните екипи. Те го отличават от всички други у нас.

Явно във волейбола мислят по друг начин. Вчера момичетата от държавния тим до 20 години изиграха последна контрола с Франция преди старта на един може би дълъг и надяваме се успешен квалификационен цикъл. Целта е участие на световно първенство. Трябваше им на момичетата самочувствие преди  старта, трябваше им отборен дух.

И как изглеждаше националния отбор на България снощи срещу Франция? Като разградски сбироток! Излезли красавиците ни с някакви размъкнати тренировъчни екипи, на едни има номер, на други няма, на едни им по размер, а на други – не. А за радост на публиката – либерото ни само по термобельо.

Извинявайте, но национален отбор на България не може да изглежда по този начин! Не и, когато от централа твърдят, че и е приоритет.

Да сложиш екипа, да изглеждаш като отбор е уважение към съперника. Към публиката. И най-вече към самия себе си. Е когато ние не се уважаваме, как искаме другите да го правят?

Хубаво е, че в залата бе пълно с функционери от федерацията. Дано са видели как е изглеждал отборът. Не нашия, на Франция.

1 2 3 4 5 6 7 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *