Само в 7DniVoleibol.bg

По дяволите, какво още да направи Яни Георгиев в ЦСКА!?

Преди две години Яни Георгиев бе най-перспективния български волейболист! От миналата пък е под личното наблюдение на Пламен Константинов. Заради което и Гибона се скара с Александър Попов. Искаше Яни да играе редовно, докато треньорът на ЦСКА смяташе, че му е рано. Колко да е рано, така и не се разбра, но Пламен вдигна ръце.

Този сезон в ЦСКА пак я карат по същия начин. 43-годишният (!) Ивайло Стефанов си остава първи избор за Попов, нищо, че това е най-колебливия му сезон в “червено”. Така за Яни остава нерадостната съдба от април досега да няма три поредни мача като титуляр!

Статистиката му 5-те мача, в които е хванал ръка, обаче е истинско натриване на носа на твърдоглавия Попов. Георгиев има средно 15 точки на мач, 44 % посрещне и 65% в атака! Нито един друг посрещач през сезона май не може да се похвали с такава лична статистика!

Което отново поставя въпроса: Защо, по дяволите, г-н Попов, Яни Георгиев не играе редовно в ЦСКА!? И, ако отговорът е, защото подкрепя ЦСКА на “Армията”, а не в “Обеля”, някой да вземе да се гръмне!

5-те мача на Георгиев през сезона
ЦСКА – Славия 3:1
15 точки
42% посрещане
68% атака

ЦСКА – Монтана 3:2
17 точки
44% посрещане
62% атака

ЦСКА – Пирин 3:1
12 точки
55% посрещане
60% атака

Арда – ЦСКА 0:3
11 точки
36 % посрещане
67 % атака

Тетевен – ЦСКА 1:3
15 точки
43 % посрещане
64 % атака

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *